Около 50 души са загинали при удари по училище в град

...
Около 50 души са загинали при удари по училище в град
Коментари Харесай

Газа: Около 50 души са загинали след израелски удар по училище

Около 50 души са починали при удари по учебно заведение в град Газа, заяви шефът на болница " Ал-Шифа " Мохамед Абу Салмия, където са били откарани потърпевшите, съобщи Агенция Франс Прес.

" Около 50 души бяха извадени от вътрешността на учебно заведение " Ал-Бурак " в квартал " Ал-Наср " в Газа след ракетни и артилерийски удари, които бяха ориентирани към учебното заведение тази заран ", добави Салмия. 

Оставяме идващите фрагменти без спомагателен коментар

Израел заяви, че задачата не са цивилните и поставя доста старания, с цел да не бъдат ударени. Те прибавят, че бойци на " Хамас " са скрили командни центрове и тунели под " Ал-Шифа " и други лечебни заведения. Това бе отречено от терористичната организация.

„ Докато светът вижда квартали с учебни заведения, лечебни заведения, скаутски групи, детски площадки и джамии, " Хамас " вижда опция за експлоатиране “, споделиха израелските военни.

Следете всички събития в този онлайн репортаж

Въоръженото крило на " Хамас " съобщи в петък, че към момента изстрелва ракети и снаряди по Израел и се бие против войските в Газа.

Едно дете умира на всеки 15 минути, по данни на палестинска организация

Сирените прозвучаха в Тел Авив и близките региони, с цел да предупредят хората за ракетен обстрел на " Хамас ". Медици оповестиха, че две дами в Тел Авив са получили шрапнелни рани от залп.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР